PRAVILNIK O ZASEBNOSTI / SMOVE.SI

Uporaba piškotkov

S pomočjo piškotkov se na uporabnikovi napravi hranijo unikatni podatki o uporabniku oziroma nastavitve, ki si jih je na posameznem spletnem mestu izbral. Pridobljene informacije in podatke bomo skrbno varovali ter jih uporabljali izključno za potrebe zagotavljanja spletne storitve in analizo uporabe. V kolikor se z uporabo piškotkov ne strinjate in ne potrdite izbire, se piškotki, ki niso nujno potrebni za uporabo spletne strani ne bodo naložili.

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik ali mobilno napravo uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek, življenjsko dobo piškotka, vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število. Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev. So informacije o aktivnostih uporabnika na spletu, ki jih večina spletnih strani shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje upravlja brskalnik, ki ga uporabljate. Uporabnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni, elementi v lokalni shrambi pa nimajo časovne omejitve.

Čemu uporabljamo piškotke?

Piškotki se uporabljajo v različne namene. Med drugim omogočajo hitrejše delovanje strani, izboljšajo uporabniško izkušnjo in omogočajo ugotavljanje navad uporabnikov. Na spletni strani liliinroza.si jih uporabljamo za hitrejše delovanje spletnega mesta in boljšo uporabniško izkušnjo ter spletno analitiko. Nujno potrebni piškotki To so piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani. Ti piškotki omogočajo uporabniku delovanje spletnih storitev, boljšo uporabniško izkušnjo in za njih ni potrebno pridobiti soglasja. Analitični piškotki Ti nam omogočajo, da prepoznamo in štejemo uporabnike ter zberemo podatke o tem, kako se spletna stran uporablja (npr. katere strani uporabniki najpogosteje odprejo). To nam pomaga izboljšati način delovanja naše spletne strani, na primer tako, da olajšamo iskanje tistega, kar iščete.

Kako piškotke odstraniti:

Piškotke lahko nadzirate ali brišete v svojem spletnem brskalniku. Za podrobnejše informacije o njihovem upravljanju izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.